Дуњић: До јесени још бројнији посланички клуб у Народној скупштини

Срна
Дуњић: До јесени још бројнији посланички клуб у Народној скупштини

Градишка - Народни посланик Славко Дуњић најавио је да ће Слободни демократски српски клуб у Народној скупштини Републике Српске до јесени имати још неколико посланика.

Дуњић, који је рекао да сада у оквиру клуба дјелује као посланик Изворне Српске демократске странке /СДС/, каже да му није драго што је ова странка мимо избора постала парламентарна на републичком нивоу, али да њему нико не може замјерити на томе јер је искључен из СДС-а.

Он је рекао да садашњи чланови Изворне СДС, који су искључени или иступили из СДС-а, не дијеле више вриједности и ставове које пропагира руководство те странке.

"Ниједно домаћинство не може сачувати јединство и остварити напредак уколико неко од њених чланова изађе из куће и почне да оговара укућене. Тако нико не може сачувати Републику Српску ако се удружује са неким ван ње. У својој кући можемо да се и посвађамо, али када изађемо морамо да наступамо јединствено, а не да дозволимо да нам комшија сређује по кући", истакао је Дуњић.

Дуњић је нагласио да активисти Изворне СДС, који су недавно били чланови СДС-а, неће "пљувати у извор са кога су до јуче пили, али ће упирати прстом и борити се против оних који муте тај извор".

Он је навео да је Изворна СДС постала парламентарна и у општинама Градишка, Прњавор и Кнежево.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана