Додик: Руска политика не изазива конфликте

Срна
Додик: Руска политика не изазива конфликте

Бањалука - Предсједник РС Милорад Додик изјавио је да је Русија добродошла у БиХ и Српској, јер се њена политика базира на поштивању Дејтонског споразума.

- Руска политика је поштивање територијалног интегритета БиХ, очување мира и стабилности, те обезбјеђивање инвестиција, што су и показали - рекао је Додик.

Бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић изазвао је скандал изјавивши да руска политика није добродошла у БиХ, а од његове изјаве одмах се оградио хрватски члан Предсједништва Драган Човић.

Додик је нагласио да руска политика у БиХ није политика завађања или било чега другог, што је негативно.

- Изетбеговић би могао много мање да чита своје злонамјерне медије, који стварају негативну атмосферу према Русима. У БиХ нема никакве опасности од руске политике. РС разумије данашњи положај Русије, али смо сувише мали да бисмо били било какав фактор у рјешавању проблема између Запада и Русије - истакао је Додик.

Он је казао да су руске инвестиције добродошле, као и пројекти из ЕУ, САД, Турске и свих земаља који желе да улажу.

- Градити политику додворавања у односу који сада Запад има са Русијом, у настојању да се то прелије на политичку сцену у БиХ, је зла намјера Изетбеговића - оцијенио је Додик и подсјетио да је Српска давно постигла сагласност о спровођењу одлуке у случају "Сејдић и Финци" и механизму координације, али је то годинама заустављао Изетбеговић у жељи да мајоризује Хрвате и да због тога БиХ има застој на европском путу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана