Додик: НАТО неприхватљив за Српску

Срна
Додик: НАТО неприхватљив за Српску

Бањалука - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да је за Републику Српску неприхватљиво чланство БиХ у НАТО и истакао да нису тачне изјаве појединаца из СДС-а да ће он тобоже увући Српску у Алијансу, па да зато не желе заједничко дјеловање на нивоу БиХ.

Додик је за РТРС изјавио да је став о НАТО-у добро познат и дефинисан Резолуцијом о војној неутралности коју је усвојила Народна скупштина.

“То је озбиљно питање. Изгубити статус неутралности за нас би значило изгубити политичку подршку наших пријатеља. Други разлог за нашу неутралност је и граница на Дрини”, нагласио је Додик.

Додик: Организовани атак на Републику Српску

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик сматра организованим атаком на Републику Српску расподјелу средстава Управе за индиректно опорезивање БиХ, којом је Српска оштећена за 22 милиона КМ, те игнорисање закључака Владе Српске о расподјели прихода на основу лиценци за 4Г мобилну мрежу због којих би ове године Република могла да остане без 135 милиона КМ.

Коментаришући неизвршења пресуде Суда БиХ у вези са исплатом индиректиних пореза и игнорисање закључака Владе Српске о расподјели прихода на основу лиценци за 4Г мрежу, Додик је нагласио да су то озбиљни проблеми, те поручио да ће Република Српска у наредним данима искористити институционалну и сваку другу позицију како би ријешила проблем са расподјелом средстава од индиректних пореза.

Он је упитао по којем је критеријуму Регулаторна агенција за комуникације /РАК/ утврдила да баш Сарајево буде главно мјесто за рсподјелу новца од лиценци за 4Г мобилну мрежу.

“То су ствари који траже политички договор, а ове који су до сада представљали Републику Српску очигледно није брига за њу. Зато се десило да новац прво иде у Сарајево, а то је и наш новац”, рекао је Додик за РТРС.

Република Српска је у прва три мјесеца изгубила 22 милиона КМ јер Управа за индиректно опорезивање БиХ не примјењује нове коефицијенте расподјеле средстава. Такође, Српска због непоштовања одлука Владе о расподјели новца од лиценци за четврту генерацију мобилне мреже, у прва три мјесеца губи 35 милиона КМ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана