Аутомобил Предрага Нешића запаљен

Небојша Томашевић
Аутомобил Предрага Нешића запаљен

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Аутомобил који је регистрован на фирму "Н Траде" у власништву народног посланика Предрага Нешића је запаљен, а случај је окарактерисан као изазивање опасности, потврђено је „Гласу Српске“.

Аутомобил „ленд ровер“ је плануо јутрос и усљед пожара оштећен је још један аутомобил, који је како се сазнаје, власништво његовог пунца.

- Полицијски службеници Полицијске управе Источно Сарајево, предузимају све неопходне мјере и радње са циљем расвјетљавања кривичног дјела изазивање опште опасности у вези са догађајем који је пријављен Полицијској станици Источно Ново Сарајево јутрос око 05.50 часова-саопштено је из Полицијске управе Источно Сарајево. Наводи се да је полицији пријављено да у улици Прве Сарајевске Бригаде, гори путнички аутомобил.

- Припадници Ватрогасне јединице града Источно Сарајево санирали су пожар у којем је ватром оштећено још једно возило које се налазило поред запаљеног возила.

О догађају је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву који се изјаснио да се ради о кривичном дјелу изазивање опште опасности-рекли су у полицији. Истакли су да су полицијски службеници у присуству судског вјештака извршили су увиђај на лицу мјеста и под надзором Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву.

Предраг Нешић је брат Ненада Нешића, предсједника ДНС-а који би требао бити нови министар сигурности у Вијећу министара БиХ.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске је у августу прошле године Ненаду Нешићу додијелило заштиту. Нешић је тврдио да му је угрожена безбједност и зато је 3. аугуста 2022. године тражио полицијску заштиту.

Из Демократског народног савеза ДНС осудили су, како су рекли угрожавање имовине Предрага Нешића и позвали надлежне органе да хитно реагују.

- Тражимо од полиције и тужилаштва да пронађу починиоце, евентуалне налогодавце и утврде мотив овог вандалског чина. Вријеме је да се стане на пут онима који угрожавају безбједност и имовину грађана Републике Српске, али и онима који својим објављивањем лажи и клевета подстичу и призивају насиље.

Вјерујемо да јутрошњи чин има дубоку политичку позадину и да има за циљ дестабилизацију Републике Српске. ДНС вјерује да ће институције адекватно реаговати и починиоце привести правди – саопштено је из ДНС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана