Automobil Predraga Nešića zapaljen

Nebojša Tomašević
Automobil Predraga Nešića zapaljen

ISTOČNO SARAJEVO - Automobil koji je registrovan na firmu "N Trade" u vlasništvu narodnog poslanika Predraga Nešića je zapaljen, a slučaj je okarakterisan kao izazivanje opasnosti, potvrđeno je „Glasu Srpske“.

Automobil „lend rover“ je planuo jutros i usljed požara oštećen je još jedan automobil, koji je kako se saznaje, vlasništvo njegovog punca.

- Policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo, preduzimaju sve neophodne mjere i radnje sa ciljem rasvjetljavanja krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti u vezi sa događajem koji je prijavljen Policijskoj stanici Istočno Novo Sarajevo jutros oko 05.50 časova-saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo. Navodi se da je policiji prijavljeno da u ulici Prve Sarajevske Brigade, gori putnički automobil.

- Pripadnici Vatrogasne jedinice grada Istočno Sarajevo sanirali su požar u kojem je vatrom oštećeno još jedno vozilo koje se nalazilo pored zapaljenog vozila.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu izazivanje opšte opasnosti-rekli su u policiji. Istakli su da su policijski službenici u prisustvu sudskog vještaka izvršili su uviđaj na licu mjesta i pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu.

Predrag Nešić je brat Nenada Nešića, predsjednika DNS-a koji bi trebao biti novi ministar sigurnosti u Vijeću ministara BiH.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske je u avgustu prošle godine Nenadu Nešiću dodijelilo zaštitu. Nešić je tvrdio da mu je ugrožena bezbjednost i zato je 3. augusta 2022. godine tražio policijsku zaštitu.

Iz Demokratskog narodnog saveza DNS osudili su, kako su rekli ugrožavanje imovine Predraga Nešića i pozvali nadležne organe da hitno reaguju.

- Tražimo od policije i tužilaštva da pronađu počinioce, eventualne nalogodavce i utvrde motiv ovog vandalskog čina. Vrijeme je da se stane na put onima koji ugrožavaju bezbjednost i imovinu građana Republike Srpske, ali i onima koji svojim objavljivanjem laži i kleveta podstiču i prizivaju nasilje.

Vjerujemo da jutrošnji čin ima duboku političku pozadinu i da ima za cilj destabilizaciju Republike Srpske. DNS vjeruje da će institucije adekvatno reagovati i počinioce privesti pravdi – saopšteno je iz DNS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana