Црнадак у Салцбургу блатио РС и свој град

Agencije
Црнадак у Салцбургу блатио РС и свој град

Бањалука - Излагање министра иностраних послова БиХ Игора Црнатка на конференцији европских региона и градова у аустријском Салцбургу изазвало је бурне реакције у РС, чији су представници власти истакли да је и тај догађај искористио да нападне власт у Српској.

На панел-дискусији о сљедећој генерацији нових чланица ЕУ Црнадак је, упитан због чега БиХ касни са достављањем одговора на питања из упитника Европске комисије и да ли је за то крива РС, осуо са критикама власти у Српској.

- Припадам политичком блоку који је снажна опозиција Влади РС, јер је њена политика довела РС до највећег могућег нивоа корупције и најнижег могућег нивоа економије и оптимизма код људи, али одговорност за кашњење не може се приписати ниједној од страна у БиХ - рекао је Црнадак.

Министар за економске односе и регионалну сарадњу РС Златан Клокић оцијенио је срамном Црнаткову изјаву.

- Умјесто константних напада и неоснованих оптужби на рачун РС, боље би било да се осврне на хаос у институцијама БиХ. Морао је истаћи да су институције РС свој дио посла давно обавиле, а да Савјет министара више од годину није у стању да ријеши питање превода - додао је Клокић.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, који је био у Салцбургу, оцијенио је да Црнадак нанио велику штету Бањалуци.

- Било је шокантно да министар искористи ову прилику да упути салву оптужби на рачун РС и властитог града. Његово недипломатско понашање у тој мјери је шокирало и домаћине, који су били принуђени да га опомену да треба да заступа своју земљу, а не да тако говори - рекао је Радојичић.

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламента БиХ Душанка Мајкић је рекла да је напад ПДП-овог министра на институције РС сраман.

Црнадак је истакао да је позитивно и афирмативно причао о Српској, не рекавши ниједну ружну ријеч о Бањалуци и РС, те да је лаж да су га организатори опомињали.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана