Босић: Стоп трговини мандатима Максимовић: Босић крије немоћ

Љ. А.
Босић: Стоп трговини мандатима Максимовић: Босић крије немоћ

Бијељина - Предсједавајући Представничког дома Парламента БиХ и лидер СДС-а Младен Босић изјавио је јуче у Бијељини да су борба против корупције и криминала, а посебно против политичке корупције и трговине мандатима питања којима се морају позабавити надлежни органи.

- Имамо сличну ситуацију у цијелој држави, посебно у РС. У Парламенту БиХ нисмо примијетили те појаве - рекао је Босић.

На питање ко тргује мандатима, Босић је рекао да је то општа ствар.

- Знате ко је то урадио. Од Стевандића, преко Бањца, па све до Максимовића - рекао је Босић.

Министар безбједности БиХ и функционер СДС-а Драган Мектић казао је да је у посљедњих десетак година корупција ушла у све поре друштва и подрива економску основу, а да се појавио њен нови облик - политичка корупција.

- Имам индиције да се тако нешто дешава и у Бијељини и то ћемо истражити у свим мјестима - рекао је Мектић.

Босић је истакао да ће Савез за промјене у свим општинама изаћи са заједничким кандидатима на локалним изборима, а да ће то у Бијељини бити актуелни градоначелник и функционер СДС-а Мићо Мићић. Мићић је рекао да очекују помоћ од институција БиХ у реализацији неколико пројеката.

Покрет "Успјешна Српска" у име којег ће Златко Максимовић бити кандидат за градоначелника Бијељине саопштио је да Босић манипулише јавношћу покушавајући да прикрије своју политичку немоћ.

- Уколико има доказе о политичкој корупцији нека их достави институцијама, а не да лажне тврдње износи у медијима, да би манипулисао грађанима. Максимовић је разлоге за напуштање СДС-а, који је данас ништа друго него интересна група неколико људи, много пута пренио јавности. Грађани су то веома добро разумјели, а доказ за то је велико осипање чланства у бијељинском СДС-у и раст подршке Максимовићу - истакли су у Покрету "Успјешна Српска".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана