Бившем борцу ИД Карамуји и Батановићу условне казне за загађивање воде и пуцњаву

klix.ba
Бившем борцу ИД Карамуји и Батановићу условне казне за загађивање воде и пуцњаву

Сарајево - Адем Карамуја и Јасмин Батановић осуђени су првостепеном пресудом Општинског суда у Завидовићима на условне казне због загађивања воде у базену локалног водовода и пуцњаве у селу Ошве код Маглаја.

Карамуја је добио условну казну од 10 мјесеци, а Батановић казну од годину. Казна неће бити примијењена уколико не понове исто дјело у периоду од двије године и шест мјесеци.

Карамуја и Батановић су у ноћи са 6. на 7. аугуст 2016. године, у договору с непознатом особом, бензином, нафтом и прерађеним моторним уљем загадили локални водовод.

Осуђени Батановић и Карамуја учествовали су у пуцњави 7. аугуста када је у Ошвама дошло до свађе мјештана због локалног водовода, а дошло је и до употребе ватреног оружја када су испаљена два хица у зрак.

Карамуја се након ових догађаја у аугусту 2016. године скривао у шуми десетак дана, док је Батановић ухапшен раније.

Подсјећамо, Карамуја је осуђен на двије године затвора зато што је почетком аугуста 2013. са сарајевског аеродрома авионом отпутовао за Истанбул, илегално прешао границу Турске и Сирије у намјери да се бори на страни такозване Исламске државе, гдје је боравио све до средине фебруара 2014. године, након чега се вратио у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана