Захарова: Запад ради све како би конфликт трајао још дуже

Срна
Foto: Архива

МОСКВА-Западне земље неће да одговоре на питања руске стране у вези са активностима њихових плаћеника у Украјини, изјавила је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

"Они пишу неке провокативне, арогантне папире, али не желе да одговарају на ова питања која им постављамо о томе шта они раде", рекла је Захарова одговарајући на питање да ли су се Американци и Британци обратили Русији поводом судбине својих грађана који учествују у борбама у Украјини.

Она је истакла да Запад ради све како би конфликт у Украјини трајао што дуже, преноси телевизија "Русија 1".

"Сјетимо се шта је говорио Џорџ Буш млађи - мисија Украјине је да убије што више Руса...Они су додијелили Украјини, кијевском режиму ту функцију. Они користе Украјину као инструмент и читава логика се гради око извоза наоружања, свега само да се конфликт не заврши и не ријеши се ова ситуација, иначе ће им план доживјети неуспјех", додала је Захарова.

Британци Шон Пинер, Ејден Аслин и Мароканац Садун Брахим изјаснили су се пред судом Доњецке Народне Републике /ДНР/ да су криви по оптужницу која их терети за дејства чији је циљ био насилно преузимање власти.

Према члану Кривичног законика ДНР, за ово дјело предвиђена је смртна казна.

Аслин је такође признао да је крив за обучавање с циљем вршења терористичке активности.

Истрага је утврдила да су страни плаћеници уз накнаду учествовали у оружаној агресији Украјине усмјереној на насилно преузимање власти у ДНР, преноси "Спутњик".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана