Zaharova: Zapad radi sve kako bi konflikt trajao još duže

Srna
Foto: Arhiva

MOSKVA-Zapadne zemlje neće da odgovore na pitanja ruske strane u vezi sa aktivnostima njihovih plaćenika u Ukrajini, izjavila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Oni pišu neke provokativne, arogantne papire, ali ne žele da odgovaraju na ova pitanja koja im postavljamo o tome šta oni rade", rekla je Zaharova odgovarajući na pitanje da li su se Amerikanci i Britanci obratili Rusiji povodom sudbine svojih građana koji učestvuju u borbama u Ukrajini.

Ona je istakla da Zapad radi sve kako bi konflikt u Ukrajini trajao što duže, prenosi televizija "Rusija 1".

"Sjetimo se šta je govorio Džordž Buš mlađi - misija Ukrajine je da ubije što više Rusa...Oni su dodijelili Ukrajini, kijevskom režimu tu funkciju. Oni koriste Ukrajinu kao instrument i čitava logika se gradi oko izvoza naoružanja, svega samo da se konflikt ne završi i ne riješi se ova situacija, inače će im plan doživjeti neuspjeh", dodala je Zaharova.

Britanci Šon Piner, Ejden Aslin i Marokanac Sadun Brahim izjasnili su se pred sudom Donjecke Narodne Republike /DNR/ da su krivi po optužnicu koja ih tereti za dejstva čiji je cilj bio nasilno preuzimanje vlasti.

Prema članu Krivičnog zakonika DNR, za ovo djelo predviđena je smrtna kazna.

Aslin je takođe priznao da je kriv za obučavanje s ciljem vršenja terorističke aktivnosti.

Istraga je utvrdila da su strani plaćenici uz naknadu učestvovali u oružanoj agresiji Ukrajine usmjerenoj na nasilno preuzimanje vlasti u DNR, prenosi "Sputnjik".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana