Захарова: НАТО балансира на ивици директног оружаног сукоба са Русијом

ГС
Захарова: НАТО балансира на ивици директног оружаног сукоба са Русијом

МОСКВА - Земље-чланице НАТО, које су испровоцирале погоршање ситуације везане за конфликт у Украјини, опасно балансирају на ивици директног оружаног сукоба са Русијом, изјавила је портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.

“Руски ставови су засновани искључиво на логици обуздавања чак и у условима када земље НАТО-а, које су себе прогласиле жнуклеарном алијансомж, долиле уље на ватру по питању украјинске кризе и покренуле хибридни рат против Русије. Те земље опасно балансирају на ивици директног оружаног сукоба са Русијом”, упозорила је Захарова.

Она је поновила став Русије да Москва никада никоме није пријетила нуклеарним оружјем.

“Све док постоји нуклеарно оружје, логика обуздавања и даље служи као начин да се спријече сукоби широких размјера. Руско становиште је засновано на томе да не треба допустити нуклеарни рат”, нагласила је она.

Додала је и да Русија остаје при ставу да се неће прикључити Споразуму о забрани нуклеарног наоружања јер то неће, како је казала, допринијети смањењу нуклеарних ризика.

Овај коментар Захарове услиједио је као реакција на прву конференцију чланица Споразума о забрани нуклеарног наоружања која је ове недеље одржана у Бечу, преноси Спутњик.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана