Zaharova: NATO balansira na ivici direktnog oružanog sukoba sa Rusijom

GS
Zaharova: NATO balansira na ivici direktnog oružanog sukoba sa Rusijom

MOSKVA - Zemlje-članice NATO, koje su isprovocirale pogoršanje situacije vezane za konflikt u Ukrajini, opasno balansiraju na ivici direktnog oružanog sukoba sa Rusijom, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

“Ruski stavovi su zasnovani isključivo na logici obuzdavanja čak i u uslovima kada zemlje NATO-a, koje su sebe proglasile žnuklearnom alijansomž, dolile ulje na vatru po pitanju ukrajinske krize i pokrenule hibridni rat protiv Rusije. Te zemlje opasno balansiraju na ivici direktnog oružanog sukoba sa Rusijom”, upozorila je Zaharova.

Ona je ponovila stav Rusije da Moskva nikada nikome nije prijetila nuklearnim oružjem.

“Sve dok postoji nuklearno oružje, logika obuzdavanja i dalje služi kao način da se spriječe sukobi širokih razmjera. Rusko stanovište je zasnovano na tome da ne treba dopustiti nuklearni rat”, naglasila je ona.

Dodala je i da Rusija ostaje pri stavu da se neće priključiti Sporazumu o zabrani nuklearnog naoružanja jer to neće, kako je kazala, doprinijeti smanjenju nuklearnih rizika.

Ovaj komentar Zaharove uslijedio je kao reakcija na prvu konferenciju članica Sporazuma o zabrani nuklearnog naoružanja koja je ove nedelje održana u Beču, prenosi Sputnjik.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana