За сексуално злостављање ученица, вјероучитељу и до 135 година робије

Танјуг
Foto: Илустрација

АДАНА- Наставник вјерске културе и етике у турском граду Адани осумњичен је да је сексуално злоставлјао шест ученица, од којих је најстарија имала 12 година.

Против њега је поднијета тужба којом се тражи казна затвора до 135 година, пише портал Сон дакика.

Након што су ученице петог разреда школе у ​​Адани, Е. К. (12), Е. Б. (11), Ф. Б. И. (11), Ф. Н. К. (11), З. Е. (11) и Б. К. (11) испричале својим породицама да их је вјероучитељ Џ. Џ. сексуално злостављао у учионици док су читале молитве, четири од шест породица је отишло у тужилаштво и поднело кривичну пријаву.

Џ. Џ, како се наводи, 11. маја је ухапшен, а након што је истрага завршена, против њега је подигнута оптужница за кривично дјело „сексуално злостављање жртава млађих од 12 година“.

Тужилац вишег кривичног суда у Адани тражио је да се за сваку дјевојчицу коју је напао осуди на 22 године и 6 мјесеци затвора - тако да би осумњичени могао да буде осуђен до укупно 135 година затвора.

Дјевојчице су у центру за малољетнике испричале да им је наставник додиривао интимне дијелове тијела док су читале молитву, да их је грлио, а једна од девојчица навела је да је наставник својим тијелом ударао о њено, некада брзо, а некада полако, а да није знала зашто.

Оптужени наставник је рекао да је током часова ученице који су се лоше понашале упозоравао њежним додиривањем по рамену и да ни једну ученицу није посебно издвајао и дирао. Тврдеćи да његови контакти са ученицама дефинитивно нису били у сексуалне сврхе, Џ. Џ. је изјавио да не зна зашто су оне свједочиле на овај начин и да не прихвата оптужбе против њега.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана