Za seksualno zlostavljanje učenica, vjeroučitelju i do 135 godina robije

Tanjug
Foto: Ilustracija

ADANA- Nastavnik vjerske kulture i etike u turskom gradu Adani osumnjičen je da je seksualno zlostavljao šest učenica, od kojih je najstarija imala 12 godina.

Protiv njega je podnijeta tužba kojom se traži kazna zatvora do 135 godina, piše portal Son dakika.

Nakon što su učenice petog razreda škole u ​​Adani, E. K. (12), E. B. (11), F. B. I. (11), F. N. K. (11), Z. E. (11) i B. K. (11) ispričale svojim porodicama da ih je vjeroučitelj Dž. Dž. seksualno zlostavljao u učionici dok su čitale molitve, četiri od šest porodica je otišlo u tužilaštvo i podnelo krivičnu prijavu.

Dž. Dž, kako se navodi, 11. maja je uhapšen, a nakon što je istraga završena, protiv njega je podignuta optužnica za krivično djelo „seksualno zlostavljanje žrtava mlađih od 12 godina“.

Tužilac višeg krivičnog suda u Adani tražio je da se za svaku djevojčicu koju je napao osudi na 22 godine i 6 mjeseci zatvora - tako da bi osumnjičeni mogao da bude osuđen do ukupno 135 godina zatvora.

Djevojčice su u centru za maloljetnike ispričale da im je nastavnik dodirivao intimne dijelove tijela dok su čitale molitvu, da ih je grlio, a jedna od devojčica navela je da je nastavnik svojim tijelom udarao o njeno, nekada brzo, a nekada polako, a da nije znala zašto.

Optuženi nastavnik je rekao da je tokom časova učenice koji su se loše ponašale upozoravao nježnim dodirivanjem po ramenu i da ni jednu učenicu nije posebno izdvajao i dirao. Tvrdeći da njegovi kontakti sa učenicama definitivno nisu bili u seksualne svrhe, Dž. Dž. je izjavio da ne zna zašto su one svjedočile na ovaj način i da ne prihvata optužbe protiv njega.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana