Ухапшен мафијашки убица: Бјежао 16 година, радио као пица мајстор

Срна
Ухапшени
Foto: Интерпол | Ухапшени

ПАРИЗ - Полиција на југоистоку Француске ухапсила је осуђеног убицу повезаног са најмоћнијом италијанском мафијашком групом Ндрангетом, који је у бијегу већ 16 година, саопштили су Интерпол и италијанска полиција.

Италијанска агенција АНСА јавила је да је 63-годишњи бјегунац радио протекле три године као пица мајстор у Сент Етјену, гдје живи од 2014. године. У саопштењу Интерпола наводи се да је француска полиција, уз помоћ италијанских колега, ухапсила Едгардоа Грека у Сент Етјену.

Он је на потјерници због два убиства 2006. године и покушај убиства у другом случају, подсјећа АП. Италијанске власти саопштиле су да су два лица која су убијена 2006. године била браћа која су претучена на смрт металним шипкама у рибарници у Калабрији.

Интерпол је саопштио да су та убиства дио “мафијшког рата” који је потресао Италију почетком деведесетих година прошлог вијека. У саопштењу се наводи да је хапшењу водила истрага италијанских служби у мјестима Катанцаро и Козенца, на југу Италије.

- Без обзира како се бјегунци труде да побјегну и сакрију се иза мирног живота у иностранству, они не могу заувијек да бјеже од закона - рекао је директор Интерпола Јирген Сток.

Организација Ндрангета једна је од најмоћнијих у свијету која се бави трговином кокаином и најопаснија је у домену организованог криминала. Посљедњих година, чланови ове групе хапшени су широм Европе, па чак и у Бразилу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана