Uhapšen mafijaški ubica: Bježao 16 godina, radio kao pica majstor

Srna
Uhapšeni
Foto: Interpol | Uhapšeni

PARIZ - Policija na jugoistoku Francuske uhapsila je osuđenog ubicu povezanog sa najmoćnijom italijanskom mafijaškom grupom Ndrangetom, koji je u bijegu već 16 godina, saopštili su Interpol i italijanska policija.

Italijanska agencija ANSA javila je da je 63-godišnji bjegunac radio protekle tri godine kao pica majstor u Sent Etjenu, gdje živi od 2014. godine. U saopštenju Interpola navodi se da je francuska policija, uz pomoć italijanskih kolega, uhapsila Edgardoa Greka u Sent Etjenu.

On je na potjernici zbog dva ubistva 2006. godine i pokušaj ubistva u drugom slučaju, podsjeća AP. Italijanske vlasti saopštile su da su dva lica koja su ubijena 2006. godine bila braća koja su pretučena na smrt metalnim šipkama u ribarnici u Kalabriji.

Interpol je saopštio da su ta ubistva dio “mafijškog rata” koji je potresao Italiju početkom devedesetih godina prošlog vijeka. U saopštenju se navodi da je hapšenju vodila istraga italijanskih službi u mjestima Katancaro i Kozenca, na jugu Italije.

- Bez obzira kako se bjegunci trude da pobjegnu i sakriju se iza mirnog života u inostranstvu, oni ne mogu zauvijek da bježe od zakona - rekao je direktor Interpola Jirgen Stok.

Organizacija Ndrangeta jedna je od najmoćnijih u svijetu koja se bavi trgovinom kokainom i najopasnija je u domenu organizovanog kriminala. Posljednjih godina, članovi ove grupe hapšeni su širom Evrope, pa čak i u Brazilu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana