У Француској од јутрос два терористичка напада, избоден и стражар у конзулату у Саудијској Арабији

ГС
У Француској од јутрос два терористичка напада, избоден и стражар у конзулату у Саудијској Арабији

ПАРИЗ - На територији Француске од јутрос су се догодила два напада у којима су укупно убијене четири особе, а неколико је повријеђено.

Француска влада је подигла ниво узбуне у цијелој земљи.

Први напад догодио се у Ници, гдје је нападач усмртио три особе, а други у Авињону када је полиција упуцала нападача.

Истовремено, у Џеди, у Саудијској Арабији, нападач је ножем избо стражара у француском конзулату. Он је повријеђен али није у опасности, а Саудијац који га је напао је ухапшен .

Полиција у Ници ухапсила је нападача за кога се сумња да је ножем убио три особе, од којих је једној жени одсјекао главу, а неколико повриједио.

Градоначелник Нице Кристијан Естроси навео је на "Твитеру" да вјерује да је ријеч о терористичком нападу као и да је нападач пре напада узвикнуо "Алаху - екбер".

У француском Авињону мушкарац је, такође са повицима "Алаху - екбер" покушао да нападне полицајце, али је у обрачуну са њима настрадао, док је неколико минута касније услиједио и трећи напад и то у Саудијској Арабији.

Напад је потврдила амбасада Француске која је навела да је "чувар нападнут ножем" и да је превежен у болницу и да је ван животне опасности.

Мотиви напада нису познати, а до њих је дошло усред појачаних тензија након недавног напада на француског професора због приказивања карикатура пророка Мухамеда. Њему је мушкарац чеченског поријекла у Паризу одрубио главу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана