U Francuskoj od jutros dva teroristička napada, izboden i stražar u konzulatu u Saudijskoj Arabiji

GS
U Francuskoj od jutros dva teroristička napada, izboden i stražar u konzulatu u Saudijskoj Arabiji

PARIZ - Na teritoriji Francuske od jutros su se dogodila dva napada u kojima su ukupno ubijene četiri osobe, a nekoliko je povrijeđeno.

Francuska vlada je podigla nivo uzbune u cijeloj zemlji.

Prvi napad dogodio se u Nici, gdje je napadač usmrtio tri osobe, a drugi u Avinjonu kada je policija upucala napadača.

Istovremeno, u Džedi, u Saudijskoj Arabiji, napadač je nožem izbo stražara u francuskom konzulatu. On je povrijeđen ali nije u opasnosti, a Saudijac koji ga je napao je uhapšen .

Policija u Nici uhapsila je napadača za koga se sumnja da je nožem ubio tri osobe, od kojih je jednoj ženi odsjekao glavu, a nekoliko povrijedio.

Gradonačelnik Nice Kristijan Estrosi naveo je na "Tviteru" da vjeruje da je riječ o terorističkom napadu kao i da je napadač pre napada uzviknuo "Alahu - ekber".

U francuskom Avinjonu muškarac je, takođe sa povicima "Alahu - ekber" pokušao da napadne policajce, ali je u obračunu sa njima nastradao, dok je nekoliko minuta kasnije uslijedio i treći napad i to u Saudijskoj Arabiji.

Napad je potvrdila ambasada Francuske koja je navela da je "čuvar napadnut nožem" i da je prevežen u bolnicu i da je van životne opasnosti.

Motivi napada nisu poznati, a do njih je došlo usred pojačanih tenzija nakon nedavnog napada na francuskog profesora zbog prikazivanja karikatura proroka Muhameda. Njemu je muškarac čečenskog porijekla u Parizu odrubio glavu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana