Трочлана породица 73 сата била у рушевинама: Вишеспратнице се срушиле, а они су овако успјели да се спасу

ГС
Трочлана породица 73 сата била у рушевинама: Вишеспратнице се срушиле, а они су овако успјели да се спасу

На мјесту некадашње седмоспратнице у округу Оникшиубат у Кахараманмарашу, спасилачке службе су испод гомиле шута извукле породицу Багис, која је под рушевинама провела чак 73 сата.

Спасени су Али (55), његова супруга Зелал (40) и њихова петогодишња кћерка Мир Берзан Багис, пише портал докуз8хабер. Ова трочлана породица је извучена испод рушевина жива и здрава, што је попраћено радошћу спасилаца.

Такође, послије 76 сати од земљотреса пронађене су живе двије особе чија имена нису саопштена. Наиме оне су откривене послије рушења четрнаестоспратнице у округу Газиантел Батикент. Повријеђени су колима Хитне помоћ пребачени у болницу.

Спасиоци су послије 72 сата у рушевинама троспратне зграде у четврти Антакија у Хатају пронашли Хасана Јуче (79) кога су  изнијели на леђима до амбулантног возила. Он је испричао спасиоцима да је преживјео по хладном времну зато што је умотавао голе ноге у тканину која се затекла код њега. Он је навео и локацију у рушевини где се и даље налази његов унук.

Након 64 сата потраге жив је пронађен и младић Доган Акек у рушевини стамбене зграде у Марашу. Док је чекао спасиоце успио је на зиду да напише “Не губите наду”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана