Tročlana porodica 73 sata bila u ruševinama: Višespratnice se srušile, a oni su ovako uspjeli da se spasu

GS
Tročlana porodica 73 sata bila u ruševinama: Višespratnice se srušile, a oni su ovako uspjeli da se spasu

Na mjestu nekadašnje sedmospratnice u okrugu Onikšiubat u Kaharamanmarašu, spasilačke službe su ispod gomile šuta izvukle porodicu Bagis, koja je pod ruševinama provela čak 73 sata.

Spaseni su Ali (55), njegova supruga Zelal (40) i njihova petogodišnja kćerka Mir Berzan Bagis, piše portal dokuz8haber. Ova tročlana porodica je izvučena ispod ruševina živa i zdrava, što je popraćeno radošću spasilaca.

Takođe, poslije 76 sati od zemljotresa pronađene su žive dvije osobe čija imena nisu saopštena. Naime one su otkrivene poslije rušenja četrnaestospratnice u okrugu Gaziantel Batikent. Povrijeđeni su kolima Hitne pomoć prebačeni u bolnicu.

Spasioci su poslije 72 sata u ruševinama trospratne zgrade u četvrti Antakija u Hataju pronašli Hasana Juče (79) koga su  iznijeli na leđima do ambulantnog vozila. On je ispričao spasiocima da je preživjeo po hladnom vremnu zato što je umotavao gole noge u tkaninu koja se zatekla kod njega. On je naveo i lokaciju u ruševini gde se i dalje nalazi njegov unuk.

Nakon 64 sata potrage živ je pronađen i mladić Dogan Akek u ruševini stambene zgrade u Marašu. Dok je čekao spasioce uspio je na zidu da napiše “Ne gubite nadu”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana