Тинејџер ухапшен након што је тражио плаћеника да убије седмогодишње дијете

Танјуг
Тинејџер ухапшен након што је тражио плаћеника да убије седмогодишње дијете

ДЕМОЈН - Тинејџер (17) из Ајове ухапшен је и оптужен да је покушао да унајми плаћеног убицу који би ликвидирао седмогодишње дијете, саопштиле су локалне власти.

Он је оптужен за наговарање на убиство, након што је наводно доставио личне информације дјетета, укључујући име, адресу, детаље гдје се може пронаћи на сајт “Унајми убицу” (Rent-а-Hitman).

Полиција града Сторм Лејк примила је извјештај око поноћи 2. јуна да је неко два пута посјетио сајт како би наручио убиство седмогодишњака, пренио је “Мирор”.

Администратор сајта прослиједио је информацију полицијској служби.

Полиција је радила цијелу ноћ како би идентификовала осумњиченог, али и мету.

Сутрадан, полицајац је тајно контактирао осумњиченог претварајући се да је он професионални убица, потврђујући да је тинејџер желио смрт седмогодишњег дјетета.

Око 15:30 тог дана полиција је ухапсила тинејџера и узела податке из његовог мобилног, наводећи власти да вјерују да је у питању озбиљна пријетња за дијете.

Против тинејџера, који је пронађен на адреси у Сторм Лејку, подигнута је оптужница и он је предат суду за малољетнике, а налази се у притвору.

-Дјетету и његовој породици није науђено и нису били свјесни потенцијалне пријетње - додале су власти.

Сајт Rent-а-Hitman  је пародија, гдје се приказују лажна свједочења, захтјеви, чак и апликације за унајмљивање професионалног убице. Створен је 2005. године како би рекламирао сајбер безбједносну стартап компанију која никад није заживјела.

Прави захтјеви који су постављени на том сајту довели су до хапшења најмање једне особе, када је гардиста (21) из Тенесија оптужен по савезној оптужници, а ФБИ је навео да је користио сајт да пронађе професионалног убицу.

Иако је Rent-а-Hitman лажни сајт, постоје слични сајтови на Дарк Вебу који тврде да заиста нуде такве “услуге”.

Кривична пријава поднијета је од савезних власти у граду Ноксвил прошлог мјесеца, у којој се оптужује једна жена да је покушала да ангажује убицу да убије жену мушкарца кога је упознала на сајту за упознавање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана