Tinejdžer uhapšen nakon što je tražio plaćenika da ubije sedmogodišnje dijete

Tanjug
Tinejdžer uhapšen nakon što je tražio plaćenika da ubije sedmogodišnje dijete

DEMOJN - Tinejdžer (17) iz Ajove uhapšen je i optužen da je pokušao da unajmi plaćenog ubicu koji bi likvidirao sedmogodišnje dijete, saopštile su lokalne vlasti.

On je optužen za nagovaranje na ubistvo, nakon što je navodno dostavio lične informacije djeteta, uključujući ime, adresu, detalje gdje se može pronaći na sajt “Unajmi ubicu” (Rent-a-Hitman).

Policija grada Storm Lejk primila je izvještaj oko ponoći 2. juna da je neko dva puta posjetio sajt kako bi naručio ubistvo sedmogodišnjaka, prenio je “Miror”.

Administrator sajta proslijedio je informaciju policijskoj službi.

Policija je radila cijelu noć kako bi identifikovala osumnjičenog, ali i metu.

Sutradan, policajac je tajno kontaktirao osumnjičenog pretvarajući se da je on profesionalni ubica, potvrđujući da je tinejdžer želio smrt sedmogodišnjeg djeteta.

Oko 15:30 tog dana policija je uhapsila tinejdžera i uzela podatke iz njegovog mobilnog, navodeći vlasti da vjeruju da je u pitanju ozbiljna prijetnja za dijete.

Protiv tinejdžera, koji je pronađen na adresi u Storm Lejku, podignuta je optužnica i on je predat sudu za maloljetnike, a nalazi se u pritvoru.

-Djetetu i njegovoj porodici nije nauđeno i nisu bili svjesni potencijalne prijetnje - dodale su vlasti.

Sajt Rent-a-Hitman  je parodija, gdje se prikazuju lažna svjedočenja, zahtjevi, čak i aplikacije za unajmljivanje profesionalnog ubice. Stvoren je 2005. godine kako bi reklamirao sajber bezbjednosnu startap kompaniju koja nikad nije zaživjela.

Pravi zahtjevi koji su postavljeni na tom sajtu doveli su do hapšenja najmanje jedne osobe, kada je gardista (21) iz Tenesija optužen po saveznoj optužnici, a FBI je naveo da je koristio sajt da pronađe profesionalnog ubicu.

Iako je Rent-a-Hitman lažni sajt, postoje slični sajtovi na Dark Vebu koji tvrde da zaista nude takve “usluge”.

Krivična prijava podnijeta je od saveznih vlasti u gradu Noksvil prošlog mjeseca, u kojoj se optužuje jedna žena da je pokušala da angažuje ubicu da ubije ženu muškarca koga je upoznala na sajtu za upoznavanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana