Таџикистан: Ухапшено 15 људи због припрема терористичких напада у тој земљи

Tанјуг
Foto: Webangah.ir

ДУШАНБЕ - Припадници Државног комитета за националну безбједност Таџикистана ухапсили су 15 особа осумњичених за припремање терористичких нападе током свечаних догађаја у главном граду те земље Душанбеу и оближњем Вахдату, прењели су данас локални медији.

У извјештајима се наводи да није познато да ли је 15 приведених у спрези са осумњиченима за терористички напад у московском Крокус сити холу, преноси ТАСС. 

„Истрага ćе показати да ли су приведени били повезани са осумњиченима за напад у дворани Крокус. Још није познато да ли су сви били диео исте ćелије и дјеловали заједно, или је свако од њих одвојено планирао да изврши терористички напад у Русији и Таџикистану“, изјавио је неименовани извор из таџикистанских безбједносних служби. 

Позивајуćи се на изворе у безбједносним службама Таџикистана агенција Ројтерс је раније пренијела да је приртворено девет особа које су наводно повезане са осумњиченима за напад у дворани Крокус и са Исламском државом Хорасан, авганистанском фракцијом терористичке организације Исламска држава која је забрањена у Русији. 

Увече 22. марта, терористи су упали и извршили смртоносни напада у концертној дворани Крокус у Подмосковљу. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана