Tadžikistan: Uhapšeno 15 ljudi zbog priprema terorističkih napada u toj zemlji

Tanjug
Foto: Webangah.ir

DUŠANBE - Pripadnici Državnog komiteta za nacionalnu bezbjednost Tadžikistana uhapsili su 15 osoba osumnjičenih za pripremanje terorističkih napade tokom svečanih događaja u glavnom gradu te zemlje Dušanbeu i obližnjem Vahdatu, prenjeli su danas lokalni mediji.

U izvještajima se navodi da nije poznato da li je 15 privedenih u sprezi sa osumnjičenima za teroristički napad u moskovskom Krokus siti holu, prenosi TASS. 

„Istraga će pokazati da li su privedeni bili povezani sa osumnjičenima za napad u dvorani Krokus. Još nije poznato da li su svi bili dieo iste ćelije i djelovali zajedno, ili je svako od njih odvojeno planirao da izvrši teroristički napad u Rusiji i Tadžikistanu“, izjavio je neimenovani izvor iz tadžikistanskih bezbjednosnih službi. 

Pozivajući se na izvore u bezbjednosnim službama Tadžikistana agencija Rojters je ranije prenijela da je prirtvoreno devet osoba koje su navodno povezane sa osumnjičenima za napad u dvorani Krokus i sa Islamskom državom Horasan, avganistanskom frakcijom terorističke organizacije Islamska država koja je zabranjena u Rusiji. 

Uveče 22. marta, teroristi su upali i izvršili smrtonosni napada u koncertnoj dvorani Krokus u Podmoskovlju. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana