Смијењен војни командант који је нудио 100 крава за Ђорђу Мелони

Танјуг
Смијењен војни командант који је нудио 100 крава за Ђорђу Мелони

НАЈРОБИ - Предсједник Уганде Јовери Мусевени смијенио је свог сина Мухузија Кајнеругабу са мјеста команданта војних снага, саопштила је данас војска, након што је Кајнеругаба више пута пријетио на „Твитеру“ да ће извршити инвазију на сусједну Кенију.

Кајнеругаба је касније рекао да су коментари дати у шали, али су они изазвали љуту реакцију Кенијаца на друштвеним мрежама, пренио је Ројтерс.

У саопштењу у којем се најављује његова смјена са мјеста команданта копнених снага, војска је саопштила да је Кајнеругаба унапријеђен из генерал-потпуковника у генерала и да ће остати виши савјетник предсједника за специјалне операције.

Кајнеругаба је присутан на друштвеним мрежама, а у понедјељак и данас послао је низ провокативних порука на“ Твитеру“, укључујући предлагање уједињења Кеније и Уганде, и понуду крава за Ђорђу Мелони, за коју се очекује да ће бити нова премијерка Италије.

У понедјељак је питао својих 600.000 пратилаца на „Твитеру“ колико крава треба да буде понуђено за просидбу Ђорђе Мелони.

-Одмах бих јој дао 100 крава! Зато што је неустрашива и истинољубива! - написао је он.
Франческо Лолобриђида, блиски сарадник Ђорђе Мелони, рекао је новинарима да понуда Кајнеругабе није озбиљна тема.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана