Smijenjen vojni komandant koji je nudio 100 krava za Đorđu Meloni

Tanjug
Smijenjen vojni komandant koji je nudio 100 krava za Đorđu Meloni

NAJROBI - Predsjednik Ugande Joveri Museveni smijenio je svog sina Muhuzija Kajnerugabu sa mjesta komandanta vojnih snaga, saopštila je danas vojska, nakon što je Kajnerugaba više puta prijetio na „Tviteru“ da će izvršiti invaziju na susjednu Keniju.

Kajnerugaba je kasnije rekao da su komentari dati u šali, ali su oni izazvali ljutu reakciju Kenijaca na društvenim mrežama, prenio je Rojters.

U saopštenju u kojem se najavljuje njegova smjena sa mjesta komandanta kopnenih snaga, vojska je saopštila da je Kajnerugaba unaprijeđen iz general-potpukovnika u generala i da će ostati viši savjetnik predsjednika za specijalne operacije.

Kajnerugaba je prisutan na društvenim mrežama, a u ponedjeljak i danas poslao je niz provokativnih poruka na“ Tviteru“, uključujući predlaganje ujedinjenja Kenije i Ugande, i ponudu krava za Đorđu Meloni, za koju se očekuje da će biti nova premijerka Italije.

U ponedjeljak je pitao svojih 600.000 pratilaca na „Tviteru“ koliko krava treba da bude ponuđeno za prosidbu Đorđe Meloni.

-Odmah bih joj dao 100 krava! Zato što je neustrašiva i istinoljubiva! - napisao je on.
Frančesko Lolobriđida, bliski saradnik Đorđe Meloni, rekao je novinarima da ponuda Kajnerugabe nije ozbiljna tema.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana