Сјеверна Кореја: Ким Џонг Ун обишао војску у пратњи ћерке Ким Ју Ае

Танјуг
Сјеверна Кореја: Ким Џонг Ун обишао војску у пратњи ћерке Ким Ју Ае

ПЈОНГЈАНГ- Вођа Северне Кореје Ким Џонг Ун обишао је трупе поводом 75 година од оснивања војске Сјеверне Кореје у друштву своје ћерке Ким Ју Ае и том приликом истакао да је његова војска "сила којој се не може одољети", саопштила је данас државна агенција Северне Кореје КЦНА.

Његова ћерка Ким Ју Ае се четврти пут појавила у јавности поред свог оца и мајке Ри Сол Ју и тако подгрејала спекулације да је управо она могућа наследница Ким Џонг Уна, преноси АП.

Државни медији Сјеверне Кореје најчешће називају Ким Ју Ае "поштована" и "вољена." Према аналитичарима, одлука Ким Џонг Уна да води ћерку на догађаје везане за војску Северне Кореје даје сигнал свијету да је нуклеарно оружје најјача гаранција наставка владавине династије Ким. Појсета војсци долази у тренутку када постоје наговјештаји да се Сјеверна Кореја спрема за велику војну параду у Пјонгјангу.

Очекује се да ће на овој паради Сјеверна Кореја приказати своја најновија војна достигнућа и напредак у развоју нуклеарног оружја који брине земље у региону и САД.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана