Sjeverna Koreja: Kim Džong Un obišao vojsku u pratnji ćerke Kim Ju Ae

Tanjug
Sjeverna Koreja: Kim Džong Un obišao vojsku u pratnji ćerke Kim Ju Ae

PJONGJANG- Vođa Severne Koreje Kim Džong Un obišao je trupe povodom 75 godina od osnivanja vojske Sjeverne Koreje u društvu svoje ćerke Kim Ju Ae i tom prilikom istakao da je njegova vojska "sila kojoj se ne može odoljeti", saopštila je danas državna agencija Severne Koreje KCNA.

Njegova ćerka Kim Ju Ae se četvrti put pojavila u javnosti pored svog oca i majke Ri Sol Ju i tako podgrejala spekulacije da je upravo ona moguća naslednica Kim Džong Una, prenosi AP.

Državni mediji Sjeverne Koreje najčešće nazivaju Kim Ju Ae "poštovana" i "voljena." Prema analitičarima, odluka Kim Džong Una da vodi ćerku na događaje vezane za vojsku Severne Koreje daje signal svijetu da je nuklearno oružje najjača garancija nastavka vladavine dinastije Kim. Pojseta vojsci dolazi u trenutku kada postoje nagovještaji da se Sjeverna Koreja sprema za veliku vojnu paradu u Pjongjangu.

Očekuje se da će na ovoj paradi Sjeverna Koreja prikazati svoja najnovija vojna dostignuća i napredak u razvoju nuklearnog oružja koji brine zemlje u regionu i SAD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana