Сеул: Војници са Сјевера убили и запалили званичника са Југа

Srna
Сеул: Војници са Сјевера убили и запалили званичника са Југа

СЕУЛ- Сјевернокорејска војска убила је и запалила јужнокорејског званичника који је нестао у понедјељак у пограничним водама, за кога се сумња да је покушао да пребјегне на Сјевер, саопштило је данас јужнокорејско министарство одбране, осуђујући тај "брутални" чин.

 

 

 

Министарство тврди да су сјевернокорејски војници човјека који је нестао са патролног брода недалеко од границе и затим пронађен у севернокорејским водама убили ватреним оружнем а затим полили бензином и запалили.

То је, као се наводи, закључено на основу "различитих обавештајних података", преноси ББЦ.

Пјонгјанг није коментарисао те наводе.

Сеул наводи да је званичник радио у одјељењу за риболов и да је био на патролном броду 10 километара од границе са Сјевером, када је нестао у понедјељак.

У саопштењу министарства се наводи да је 47-годишњи званичник у чамцу оставио ципеле и да изгледа да је обукао прслук за спасавање.

Тврди се да су га севернокорејски војници касније пронашли и испитали и да је високи званичник наредио његову егзекуцију.

Званичник јужнокорејског министарства одбране рекао је да су војници са гас маскама затим запалили тело, додајући да се верује да је то мера против корона вируса.

Министарство је истакло да "оштро осуђује тај брутални чин" и позива Пјонгјанг да изнесе објашњење и казни одговорне.

Северна Кореја је пооштрила контролу на границама како би спречила да корона вирус уђе у земљу и верује се да то подразумева и дозволу за убиство.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана