САД нису дале све информације Москви, да ли је напад могао бити спријечен

СРНА
Foto: Агенције

ЊУЈОРК - Обавјештајне агенције САД нису дале Русији све информације које су имале о пријетњи терористичког напада у концертној хали "Крокус сити хол" у Московској области, јавио је амерички лист "Њујорк тајмс", позивајући се на неименоване европске и америчке званичнике.

У извјештају се наводи да су непријатељски односи са Русијом "спријечили Вашингтон да подијели више информација о плану терориста него што је то било непоходно", пошто су се САД, наводно, плашиле да ће руске власти сазнати који су амерички обавјештајни извори и методе рада.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је данас да Москва нема информацију коју је објавио "Њујорк тајмс" да Вашингтон није подијелио све информације са Русијом, пренио је "Спутњик".

"Не, ништа не знамо. Међутим, у наше вријеме, треба са великим опрезом третирати информације `Њујорк тајмса` када цитира изворе", навео је Песков.

Пуцњава се догодила у петак, 22. марта, у "Крокус сити холу" у Красногорску код Москве. У нападу, за који је одговорност преузела "Исламска" држава, убијено је 143 људи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана