SAD nisu dale sve informacije Moskvi, da li je napad mogao biti spriječen

SRNA
Foto: Agencije

NjUJORK - Obavještajne agencije SAD nisu dale Rusiji sve informacije koje su imale o prijetnji terorističkog napada u koncertnoj hali "Krokus siti hol" u Moskovskoj oblasti, javio je američki list "Njujork tajms", pozivajući se na neimenovane evropske i američke zvaničnike.

U izvještaju se navodi da su neprijateljski odnosi sa Rusijom "spriječili Vašington da podijeli više informacija o planu terorista nego što je to bilo nepohodno", pošto su se SAD, navodno, plašile da će ruske vlasti saznati koji su američki obavještajni izvori i metode rada.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je danas da Moskva nema informaciju koju je objavio "Njujork tajms" da Vašington nije podijelio sve informacije sa Rusijom, prenio je "Sputnjik".

"Ne, ništa ne znamo. Međutim, u naše vrijeme, treba sa velikim oprezom tretirati informacije `Njujork tajmsa` kada citira izvore", naveo je Peskov.

Pucnjava se dogodila u petak, 22. marta, u "Krokus siti holu" u Krasnogorsku kod Moskve. U napadu, za koji je odgovornost preuzela "Islamska" država, ubijeno je 143 ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana