Разбојник поријеклом из БиХ опљачкао банку у САД-у уз поруку „дајте 5.000 долара, хвала“

klix.ba
Разбојник поријеклом из БиХ опљачкао банку у САД-у уз поруку „дајте 5.000 долара, хвала“

Вашингзон - Муамер Мехмедовић опљачкао је америчку банку приликом чега је отуђио 5.000 долара. Убрзо је ухапшен јер је за собом оставио отиске прстију.

Након пљачке у филијали U.S. банке у близини Линвуда, мушкарац бх. поријекла је отишао са новцем, али оставио за собом поруку која је гласила „Имам пиштољ - дајте 5.000 долара - хвала вам“.


Порука је предата тужитељици и након тога послана у криминалистичку лабораторију Вашингтон Стејт Патрол


„Техничари су успјели да пронађу осам отисака прстију на поруци, од којих су сви одговарали Муамеру Мехмедовићу (22) који живи у Линвуду“, изјавио је замјеник тужитељке Џулије Мор  у документима Окружног вишег суда Снохомиш

Описали су га као крупног човјека са „руским акцентом“. Како пишу амерички медији, Мехмедовић је дошао из БиХ у САД као дијете, а живи у кући која је удаљена 15 минута од банке.

„Нисам имао оружје, кунем се Богом , потпуно сам зезнуо. Нисам лоша особа“, рекао је разбојник након што је ухапшен, а убрзо је затражио и адвоката.

У петак је пуштен из окружног притвора у Еверетту уз кауцију од 100.000 долара, а Мехмедовић би због пљачке могао добити казну затвора у трајању од три и по године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана