Razbojnik porijeklom iz BiH opljačkao banku u SAD-u uz poruku „dajte 5.000 dolara, hvala“

klix.ba
Razbojnik porijeklom iz BiH opljačkao banku u SAD-u uz poruku „dajte 5.000 dolara, hvala“

Vašingzon - Muamer Mehmedović opljačkao je američku banku prilikom čega je otuđio 5.000 dolara. Ubrzo je uhapšen jer je za sobom ostavio otiske prstiju.

Nakon pljačke u filijali U.S. banke u blizini Linvuda, muškarac bh. porijekla je otišao sa novcem, ali ostavio za sobom poruku koja je glasila „Imam pištolj - dajte 5.000 dolara - hvala vam“.


Poruka je predata tužiteljici i nakon toga poslana u kriminalističku laboratoriju Vašington Stejt Patrol


„Tehničari su uspjeli da pronađu osam otisaka prstiju na poruci, od kojih su svi odgovarali Muameru Mehmedoviću (22) koji živi u Linvudu“, izjavio je zamjenik tužiteljke Džulije Mor  u dokumentima Okružnog višeg suda Snohomiš

Opisali su ga kao krupnog čovjeka sa „ruskim akcentom“. Kako pišu američki mediji, Mehmedović je došao iz BiH u SAD kao dijete, a živi u kući koja je udaljena 15 minuta od banke.

„Nisam imao oružje, kunem se Bogom , potpuno sam zeznuo. Nisam loša osoba“, rekao je razbojnik nakon što je uhapšen, a ubrzo je zatražio i advokata.

U petak je pušten iz okružnog pritvora u Everettu uz kauciju od 100.000 dolara, a Mehmedović bi zbog pljačke mogao dobiti kaznu zatvora u trajanju od tri i po godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana