Расте број жртава након полицијске акције у фавели Риа де Жанеира

Срна
Расте број жртава након полицијске акције у фавели Риа де Жанеира

РИО ДЕ ЖАНЕИРО- Број погинулих у полицијској акцији против нарко банде у сиромашном насељу Рио де Жанеира данас је порастао на 28, саопштила је данас полиција.

У саопштењу се наводи да су у фавели Жакарезињо пронађена тијела још три жртве. Током операције погинуле су још 24 особе и полицајац.

- Обавјештајни подаци су указивали да су убијени нарко дилери. Отворили су ватру на полицију која је имала наређење да узврати ватру - рекао је полицијски званичник Алан Турновски.

Сукоб полиције и криминалаца наишао је на критике организација за заштиту људских права, укључујући "Амнести интернешнел".

"Амнести" је критиковао полицију због "неоправданог губитка живота" у насељу насељеном углавном тамнопутим и сиромашним људима.

Канцеларија УН за људска права позвала је на спровођење независне истраге о операцији бразилске полиције.

Портпарол Канцеларије УН Руперт Колвил рекао је да све указује на то да је операција, током које су употребљени и хеликоптери, најсмртоноснија у посљедњих десет година.

-Позивамо тужиоца да спроведе независну и темељну истрагу о случају у складу са међународним стандардима -рекао је Колвил новинарима у Женеви.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана