Путин: У неким земљама намећу се нетачни разлози за Други светски рат

Агенције
Путин: У неким земљама намећу се нетачни разлози за Други светски рат

Москва - У неким земаљама наставља се са наметањем бесрамно нетачних разлога за Други свјетски рат, рекао је руски предсједник Владимир Путин.

Предсједник Путин обратио се на отварању изложбе “1939. Почетак Другог свјетског рата”. Изложба је отворена у Руском савезном архиву и покрива период између тренутка када је Чехословачка престала да постоји као суверена држава у марту 1939. и напада Њемачке на Пољску 1. септембра 1939.

“Други свјетски рат је била ужасна несрећа за читаво човјечанство, која је нанијела дубоке ране милионима људи и оставила трага на судбине генерација”, подвукао је Путин.

Он је нагласио да, нажалост, у неким земљама постоје напори да се узроци за Други свјетски рат преправе због личних, политичких и економских интереса, историјске чињенице се искривљују, док се безобразно непоштени погледи и закључци намећу на основу нагађања и спекулација, преноси ТАС.

Према ријечима Путина, у том смислу ће оригинални докази из тог времена, представљени на овој изложби, бити од изузетне важности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана