Putin: U nekim zemljama nameću se netačni razlozi za Drugi svetski rat

Agencije
Putin: U nekim zemljama nameću se netačni razlozi za Drugi svetski rat

Moskva - U nekim zemaljama nastavlja se sa nametanjem besramno netačnih razloga za Drugi svjetski rat, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin.

Predsjednik Putin obratio se na otvaranju izložbe “1939. Početak Drugog svjetskog rata”. Izložba je otvorena u Ruskom saveznom arhivu i pokriva period između trenutka kada je Čehoslovačka prestala da postoji kao suverena država u martu 1939. i napada Njemačke na Poljsku 1. septembra 1939.

“Drugi svjetski rat je bila užasna nesreća za čitavo čovječanstvo, koja je nanijela duboke rane milionima ljudi i ostavila traga na sudbine generacija”, podvukao je Putin.

On je naglasio da, nažalost, u nekim zemljama postoje napori da se uzroci za Drugi svjetski rat preprave zbog ličnih, političkih i ekonomskih interesa, istorijske činjenice se iskrivljuju, dok se bezobrazno nepošteni pogledi i zaključci nameću na osnovu nagađanja i spekulacija, prenosi TAS.

Prema riječima Putina, u tom smislu će originalni dokazi iz tog vremena, predstavljeni na ovoj izložbi, biti od izuzetne važnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana