Први интервју Бајдена након избора:Америка спремна да води свијет, још нисам разговарао са Трампом

Агенције
Први интервју Бајдена након избора:Америка спремна да води свијет, још нисам разговарао са Трампом

ВАШИНГТОН - Новозабрани амерички предсједник Џозеф Џо Бајден изјавио је да још није разговарао са актуелним предсједником Доналдом Трампом.

Бајден је, у првом интервјуу након избора који је дао за америчку телевизију НБЦ, говорио о процесу преноса власти и другим проблемима са којима ће се суочити током мандата.

С обзиром на то да је администрација Доналда Трампа покренула процес преноса власти и на неки начин признала пораз на изборима, Бајден је истакао да се његов тим труди да већ сада нови амерички предсједник буде упућен у сва дешавања.

- Администрација већ почиње да припрема дневне извјештаје које ћу добијати као предсједник. Такође, договарамо састанак са ковид тимом у Бијелој кући како бисмо договорили услове у вези са дистрибуцијм вакцине која треба да буде доступна свим људима - рекао је Бајден.

Он се осврнуо на гласине да ће се његова администрација понашати попут оне Барака Обаме.

- Суочени смо с потпуно другачијим свијетом него што је био у администрацији Обаме. Трамп је у потпуности измјенио лице државе и мораћемо то да промијенимо  - изјавио је Бајден.

Бајден је поновио како ће његов примарни фокус бити на томе да САД поновно постане мјесто гдје ће амерички народ имати сигурност.

- Америка се вратила и спремна је да води свијет, а не да се повлачи из њега - рекао је Бајден.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана