Prvi intervju Bajdena nakon izbora:Amerika spremna da vodi svijet, još nisam razgovarao sa Trampom

Agencije
Prvi intervju Bajdena nakon izbora:Amerika spremna da vodi svijet, još nisam razgovarao sa Trampom

VAŠINGTON - Novozabrani američki predsjednik Džozef Džo Bajden izjavio je da još nije razgovarao sa aktuelnim predsjednikom Donaldom Trampom.

Bajden je, u prvom intervjuu nakon izbora koji je dao za američku televiziju NBC, govorio o procesu prenosa vlasti i drugim problemima sa kojima će se suočiti tokom mandata.

S obzirom na to da je administracija Donalda Trampa pokrenula proces prenosa vlasti i na neki način priznala poraz na izborima, Bajden je istakao da se njegov tim trudi da već sada novi američki predsjednik bude upućen u sva dešavanja.

- Administracija već počinje da priprema dnevne izvještaje koje ću dobijati kao predsjednik. Takođe, dogovaramo sastanak sa kovid timom u Bijeloj kući kako bismo dogovorili uslove u vezi sa distribucijm vakcine koja treba da bude dostupna svim ljudima - rekao je Bajden.

On se osvrnuo na glasine da će se njegova administracija ponašati poput one Baraka Obame.

- Suočeni smo s potpuno drugačijim svijetom nego što je bio u administraciji Obame. Tramp je u potpunosti izmjenio lice države i moraćemo to da promijenimo  - izjavio je Bajden.

Bajden je ponovio kako će njegov primarni fokus biti na tome da SAD ponovno postane mjesto gdje će američki narod imati sigurnost.

- Amerika se vratila i spremna je da vodi svijet, a ne da se povlači iz njega - rekao je Bajden.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana