Прве фотограије Писториуса након пуштања из затвора: Није исти, нисам га препознала

Срна
Foto: Скриншот

Некадашњи параолимпијски првак Осцар Писториус је у јануару пуштен из затвора у Јужној Африци у којем је провео скоро 11 година.

Овај сада 37-годишњи параолимпијац се сада, три мјесеца након изласка из затвора, због убиства своје дјевојке Рив Стинкамп, појавио по први пут у јавности.

Иако је пуштен на слободу, и даље је под строгом контролом тамошње полиције и мора се придржавати одређених правила, преноси Кликс.

За разлику од ранијег имиџа, сада је у потпуности осиједио, а такође се додатно и удебљао што је видљиво на фотографијама које су забиљежили јужноафрички медији.

Писториус је осуђен на затворску казну због убиства своје дјевојке Рив Стинкамп на Валентиново 2013. године, када је више пута из ватреног оружја пуцао кроз врата купаонице и тако је усмртио.

Правдао се Писториус да је дјевојку тада замијенио за провалника, али није то увјерило суце јужноафричког суда, који су га осудили на 13 година затвора.

Одслужио је више од половине те казне прије него што је пуштен на слободу у јануару, а живот изван затвора није био лак за Писториуса.

Откако је ослобођен, био је скривен на имању свог рођака у Преторији. Луксузни посјед је смјештен у ексклузивном предграђу Вотерклоф, има наоружане чуваре, камере и наводно неколико „пса нападача“.

 

Тамошња полиција га провјерава насумично, а није му дозвољено да пије алкохол нити да се дрогира. Не може бити на друштвеним мрежама, а забрањено му је да контактира породицу Стинкамп.

Навео је да се бави волонтерским радом у НГ Керк Вотерклоф, низоземској реформираној цркви гдје обавља функцију домара.

„Нисам га препознала“, рекла је једна од службеница у цркви која га је видјела почетком марта те додала:

„Никада га не бих препознала, једноставно није исти“.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана