Продужење ванредног стања у Сјеверној Македонији за још двије седмице

Срна
Продужење ванредног стања у Сјеверној Македонији за још двије седмице

СКОПЉЕ - Ванредно стање у Сјеверној Македонији због вируса корона од сутра ће бити продужено за још 14 дана.

Предсједник Сјеверне Македоније Стево Пендаровски рекао је да ће одлуку о томе донијети током дана да би омогућио Влади да се ефикасно избори са ситуацијом.

Он је навео да је продужење притвора не треба да се доведи у корелацију са изборним процесом, јавили су македонски медији.

Ванредно стање у Сјеверној Македонији је уведено је 15. марта и ово ће бити треће продужење. У прва два наврата ванредно стање је продужавано за један мјесец.

Акти Пендаровског о увођењу ванредног стања због епидемије вируса корона остали су непотврђени у парламенту јер је посланички састав претходно распуштен расписивањем ванредних избора за 12. април, али су избори одгођени до даљег.

По окончању ванредног стања, уколико околности са вирусом корона буду повољне, очекује се да избори буду одржани након 22 дана, а датум званично још није утврђен.

Према најновијим подацима Министарства за здравство, у посљедња 24 часа регистровано је 35 случајева заражених ковидом-19, преминуло је пет лица, а опоравило се 19.

Међу преминулима је и беба из Скопља, чији су родитељи захтијевали да се дијете из скопске Дјечије клинике авионом транспортује за Швајцарску. Но, од последица заразе вирусом корона и других тешких обољења дијете је преминуло у Швајцарској.

Од званичног почетка епидемије у Сјеверној Македонији заражено је 2.164 људи, опоравило се 1.535, преминуло је 131, а активних случајева тренутно има 498.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана