Пожари у Италији, повријеђено најмање пет људи

Срна
Foto: Aнадолија

ПЕСКАРА - Најмање пет људи је повријеђено, а туристи су евакуисани након што су шумски пожар уништили борову шуму недалеко од плаже у Пескари у Италији, пише “Гардијан”.

Једна петогодишња дјевојчица пребачена је у болницу, али је ван животне опасности.

Из кућа је евакуисано око 800 људи, укључујући и један самостан, након што је пожар захватио парк природе Пинета Данунцијана. Пожари су активни на више фронтова.

“Морали смо да евакуишемо више кућа и туристичких локација на плажама због дима”, рекао је градоначелник Пескаре Карло Масчи и додао да је највећи проблем врео вјетар.

За сада је утврђено да је пожар кренуо са три различита мјеста, што је готово сигуран знак да је подметнут.

Тужиластво Пескаре отворило је случај, а истрага треба да утврди да ли се ради о дјелу пиромана или су у позадини рачуни криминалаца који пожарима покушавају преиначити категоризацију земљишта.

Више од 800 пожара регистровано је протеклог викенда, већином на југу Италије након што је југоисток Европе захватио један од најгорих врелих таласа.

“У посљедња 24 часа, ватрогасци су извели више од 800 интервенција - 250 на Сицилији, 130 у Пуљи и Калабрији, 90 у Лацију и 70 у Кампанији”, саопштиле су службе за ванредне ситуације.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана