Полиција у Пакистану ухапсила више десетина присталица бившег премијера Кана

Танјуг
Foto: Илустрација

ИСЛАМАБАД- Пакистанска полиција ухапсила је десетине присталица и помоћника бившег премијера Имрана Кана у рацијама у два града у склопу акција против оних који су умијешани у недавне сукобе с полицијом, саопштила је данас Канова странка Терек-Е-Инсаф (ПТИ).

Присталице Кана и ПТИ-ка сукобиле су се са полицијом у граду Лахоре прошле седмице када је полиција покушала да ухапси Кана у његовој кући, а након тога и са полицијом у Исламабаду када је Кан објавио да је примио позив да се појави пред судом у суботу, преноси Ројтерс.

Након што је на изборима у парламенту смијењен с мјеста премијера, Кан је захтијевао ванредне изборе и организовао протестне скупове широм земље, док његов насљедник на мјесту премијера Шехбаз Шариф наводи да ће избори бити одржани редовно у новембру ове године.

Кан се суочава са неколико спорова, укључујући и онај који је довео до  тога да суд изда налог за његово хапшење пошто се није појавио пред судом, а сукоби Канових присталица и снага безбједности донијели су нови круг политичких превирања у Пакистану који је погођен тешком економском кризом, наводи Ројтерс.

Полиција у Лахореу и Исламабаду потврдила је рације и хапшење присталица ПТИ-ја, за које су рекли да су били умијешани у сукобе с полицијом и подметање пожара.

''Полиција врши рацију у кућама јер је регистровано седам случајева против вођа и радника ПТИ по разним оптужбама, укључујући тероризам'', рекао је шеф полиције у Лахореу, Билал Камиана и додао да је у том граду ухапшено 125 активиста ПТИ-ја.

Портпарол полиције у Исламабаду саопштио је да је у том граду ухапшено 198 присталица ПТИ-ја због оптужби за подметање пожара и напада на полицију у којима је 58 људи повријеђено, а више од 10 возила, међу којима и полицијска, запаљено.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана