Полиција испалила сузавац на демонстранте који су протестовали због убиства Афроамериканца у Минеаполису

Срна
Полиција испалила сузавац на демонстранте који су протестовали због убиства Афроамериканца у Минеаполису

МИНЕАПОЛИС - Америчка полиција испалила је сузавац да би растјерала незадовољне демонстранте након што је један полицајац убио из ватреног оружја Афроамериканца у Минеаполису, око 16 километара од мјеста на којем је у мају прошле године убијен Џорџ Флојд, рекао је очевидац.

Око 100 људи, од којих су неки били видно узбуђени, а један носио транспарент "Правда за Џорџа Флојда", супротставила се полицији у опреми за разбијање протеста након што је један припадник снага реда убио човјека у његовом аутомобилу у предграђу Бруклин Центар.

Неколико особа вандализовало је два полицијска возила и гађало полицајце камењем и скакало на њих. Полиција је испалила гумене метке и погодила најмање двије особе, а један човјек крварио је из главе, рекао је очевидац.

Након што је пала ноћ, више стотина демонстраната окупило се испред полицијске станице у предграђу, а обезбјеђивало их је више стотина припадника снага реда у специјалној опреми. Полиција је испалила шок-бомбе и прскала хемикалије за разбјање скупова.

Убијени човјек идентификован је као Донт Рајт (20), пренио је лист "Стар трибјун".

Полиција је саопштила да је он био заустављен због саобраћајног прекршаја и да је утврђено да постоји налог за његово хапшење.

Када је полиција покушала да га ухапси, он је поново ушао у возило, а један полицајац је пуцао у возача. Возач је прешао неколико блокова, а потом је ударио у друго возило и преминуо.

Полиција је саопштила да су обје камере на прсима полицајаца биле активне током инцидента.

Гувернер Минесоте Тим Волц саопштио је да прати ситуацију.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана