Плаше се велике и јаке Русије: Путин открио да ли је спреман да ратује са Нато савезом

СРНА
Плаше се велике и јаке Русије: Путин открио да ли је спреман да ратује са Нато савезом

МОСКВА - Русија не планира да ратује са НАТО савезом, рекао је руски предсједник Владимир Путин.

Путин је навео да је то бесмислица јер је разлика у војним трошковима значајна, наводећи податке како су 2022. године САД потрошиле на војску 811 милијарди долара, а Руска Федерација 72 милијарде долара.

"Хоћемо ли у овом односу ући у рат са НАТО савезом? Па, ово је само глупост", рекао је руски предсједник у обраћању војним пилотима у Тверској области.

Он је назвао бесмислицама приче о наводним плановима Русије да нападне Европу након Украјине, наводећи да је то застрашивање сопственог становништва само да би извукли паре из њих, из свог народа.

Поготово, каже Путин, у контексту чињенице да се економија смањује, а животни стандард опада, што је очигледно и то сви препознају.

Руски предсједник је додао да се сателити САД "плаше велике и јаке Русије", али да за тим нема потребе јер Русија "нема агресивне намјере против ових држава".

Путин је подвукао да није Русија та која се помјерила ка границама НАТО земаља, већ су оне су те које се приближавају, а Русија само штити свој народ.

Он је истакао да је Русија мултиетничка и мултивјерска земља и да се према свима треба односити с поштовањем.

Руски предсједник је рекао да би се Русија распала уколико би у земљи почеле да се примјењују деструктивна размишљања о подјели народа на пријатеље или непријатеље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана