Plaše se velike i jake Rusije: Putin otkrio da li je spreman da ratuje sa Nato savezom

SRNA
Plaše se velike i jake Rusije: Putin otkrio da li je spreman da ratuje sa Nato savezom

MOSKVA - Rusija ne planira da ratuje sa NATO savezom, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin.

Putin je naveo da je to besmislica jer je razlika u vojnim troškovima značajna, navodeći podatke kako su 2022. godine SAD potrošile na vojsku 811 milijardi dolara, a Ruska Federacija 72 milijarde dolara.

"Hoćemo li u ovom odnosu ući u rat sa NATO savezom? Pa, ovo je samo glupost", rekao je ruski predsjednik u obraćanju vojnim pilotima u Tverskoj oblasti.

On je nazvao besmislicama priče o navodnim planovima Rusije da napadne Evropu nakon Ukrajine, navodeći da je to zastrašivanje sopstvenog stanovništva samo da bi izvukli pare iz njih, iz svog naroda.

Pogotovo, kaže Putin, u kontekstu činjenice da se ekonomija smanjuje, a životni standard opada, što je očigledno i to svi prepoznaju.

Ruski predsjednik je dodao da se sateliti SAD "plaše velike i jake Rusije", ali da za tim nema potrebe jer Rusija "nema agresivne namjere protiv ovih država".

Putin je podvukao da nije Rusija ta koja se pomjerila ka granicama NATO zemalja, već su one su te koje se približavaju, a Rusija samo štiti svoj narod.

On je istakao da je Rusija multietnička i multivjerska zemlja i da se prema svima treba odnositi s poštovanjem.

Ruski predsjednik je rekao da bi se Rusija raspala ukoliko bi u zemlji počele da se primjenjuju destruktivna razmišljanja o podjeli naroda na prijatelje ili neprijatelje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana