Павлос: Грчки посланици подржали кршење међународног права

Srna
Foto: Срна

Европе подржи приједлог Доре Бакојани за пријем самопорглашеног Косова, "суштински поставити споменик широм Грчке и дати зелено свјетло за косовизацију цијеле земље, а не само регионалне Грчке".

"У суштини, ако грчки политичари не разумију злочин који чине предајући српски народ апетитима албанских заговорника /самопроглашеног/ Косова, они ће бити одговорни за злочин, не само против српског, већ и грчког народа", упозорио је Павлос.

Павлос је изразио бојазан да би такозвано Косово могло бити прва непризната држава која ће на министарском нивоу постати чланица Савјета Европе.

Он је оцијенио да ће влада грчког премијера Киријакоса Мицотакиса подршком приједлогу Гркиње Доре Бакојани предати грчки и српски народ "савременим варварима Турцима и Албанцима, иза којих стоје неонацисти Запада који покушавају да изазову трећи свјетски рат против човјечанства и културе".

Он тврди да земље Запада желе да подијеле и контролишу православни Исток, а да је примање такозваног Косова у Савјет Европе наставак такве политике, према којој православни народи Србије, Грчке, Бугарске, Румуније и Молдавије "никад не би смјели да формирају православни балкански савез".

"Запад прихвата, планира и промовише исламизацију и потурчење Балкана, како би с једне стране искључио Русију из Средоземља, а са друге стране поништио развој православног Балкана", написао је Павлос.

Према његовим ријечима, гласовима грчких посланика у Парламентарној скупштини Савјета Европе за извештај Бакојанијеве, у којем се препоручује пријем самопроглашеног Косова, Грчка је "изабрала да обезглави прогоњену српску заједницу помажући непризнату албанску државу такозвано Косово која очигледно чини геноцид".

Павлос је нагласио да ко не разумије да су Кипар, Тракија и Источни Егеј "сљедеће Косово", тај не зна историју.

"Међутим, она, која је политичка личност, у суштини је најбољи агент западног колонијализма, јер у свим случајевима, од Кипра до Косова, слиједи иста стратегија – јачање муслиманских мањина које ће касније, уз помоћ Запада, протјерати историјске народе", пише Павлос.

Он је оцијенио да "данас у Европи проживљавамо еру крсташких ратова" и да нацизам у Европи није завршен Нирнбершким суђењима, већ да се "Њемачка, уз помоћ Енглеске, Француске и САД, данас свети Балкану, Грчкој и Русији за историјске борбе српског, руског и грчког народа против нацистичког Рајха".

Павлос је закључио да ће "рјешење источног питања доћи од народа, а не од присталица Запада, што значи сарадњу и самоорганизовање православних балканских народа са циљем уједињеног Балкана".

Грчки портал "Проњуз" објавио је раније да је Нина Касимати једини од грчких посланика која је у Стразбуру била против пријема такозваног Косова у Савјет Европе и да јој то служи на част.

Касиматијева, која је рођена 1978. године, изабрана је у оквиру странке Сириза, а укључена је у разне политичке и антиратне иницијативе у посљедњих више од 20 година.

Док је била у ПАСОК-у, подржавала је Јоргоса Папандреуа током унутарстраначких избора 2007. године. Након тога дошло је до несугласица, па је 2010. године напустила странку.

Као чланица Сиризе ушла је у парламент послије избора 2015. године, а поново је изабрана четири године касније. Она је кћерка Јоргоса Касиматиса, бившег атлетског шампиона који је крајем осамдесетих био на позицији генералног секретара за спорт. 
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана