Руси "поскидали" америчке ракете!

Б92
Руси "поскидали" америчке ракете!

Русија је данас саопштила да су њени системи противваздушне одбране оборили шест тактичких ракетних система америчке производње (АТАЦМС) које је лансирала Украјина у посљедња 24 сата.

Вашингтон је тајно испоручио ракете дугог домета Кијеву као дио војног пакета помоћи Украјини од 300 милиона долара који је амерички предсједник Џозеф Бајден одобрио 12. марта, рекао је амерички званичник прошле недјеље.

Слање ракета домета до 300 километара било је предмет дебате у Бајденовој администрацији мјесецима.

Ракете АТАЦМС средњег домета испоручене су прошлог септембра. Руско Министарство одбране није саопштило гдје су ракете оборене.

"Десет украјинских беспилотних летјелица, шест тактичких пројектила АТАЦМС произвођача Сједињених Држава и двије вођене авионске бомбе 'хамер' француске производње оборила је противваздушна одбрана", саопштило је руско министарство.

Сергеј Аксјонов, челник Крима, рекао је да су ракете АТАЦМС оборене изнад полуострва које је Русија анектирала 2014. године.

Он је на Телеграму објавио фотографију на којој се види, како је описао, недетонирана подмуниција пројектила АТАЦМС, али није прецизирао колико је пројектила оборено.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана