Патрушев: Русија посједује напредно јединствено оружје способно да збрише САД

Танјуг
Патрушев: Русија посједује напредно јединствено оружје способно да збрише САД

МОСКВА - Секретар руског Савјета безбедности Николај Патрушев изјавио је да Русија посједује напредно јединствено оружје способно да збрише било ког непријатеља, укључујући САД.

Он је у интервјуу за дневник Руска Газета, који је објављен данас рекао да је "Русија је стрпљива и никога не застрашује својом војном предношћу", али да "у случају пријетње њеном постојању" може уништити било ког непријатеља, преноси Тас.

Како је рекао, тврдње неких америчких политичара да Русија неће моћи да одговори на амерички нуклеарни против удар су "кратковиде, глупе и опасне".

"Из неког разлога, неки амерички политичари који су заробљени у сопственој пропаганди, остају сигурни да ће у случају директног сукоба са Русијом САД моћи да покрену превентивни ракетни удар, након чега Русија више неће моћи да одговор", рекао је Патрушев.

Навео је да је Запад направио озбиљну грешку у очекивању руског економског колапса и раста протестног расположења услијед санкција.

"Очигледно је да Запад жели да Русију економски исцрпи. Многе западне компаније напустиле су руско тржиште под притиском Вашингтона. Међутим, направиле су озбиљну грешку у очекивању колапса наше привреде и раста протестног расположења", оцијенио је Патрушев.

Додао је да САД покушавају да очувају своју надмоћ у свијету, и оцијенио да из тог разлога покушавају да потисну Русију и супротставаљају Кини.

"Од 1945. године извор сваке ескалације тензија на глобалном нивоу била је необуздана жеља америчких власти да задрже своју доминантну улогу у свијету. Како сматрају, две велике силе, Русија и Кина, сада спријечавају да то не ураде", оцијенио је Патрушев у интервјуу за Руску Газету.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана