Patrušev: Rusija posjeduje napredno jedinstveno oružje sposobno da zbriše SAD

Tanjug
Patrušev: Rusija posjeduje napredno jedinstveno oružje sposobno da zbriše SAD

MOSKVA - Sekretar ruskog Savjeta bezbednosti Nikolaj Patrušev izjavio je da Rusija posjeduje napredno jedinstveno oružje sposobno da zbriše bilo kog neprijatelja, uključujući SAD.

On je u intervjuu za dnevnik Ruska Gazeta, koji je objavljen danas rekao da je "Rusija je strpljiva i nikoga ne zastrašuje svojom vojnom prednošću", ali da "u slučaju prijetnje njenom postojanju" može uništiti bilo kog neprijatelja, prenosi Tas.

Kako je rekao, tvrdnje nekih američkih političara da Rusija neće moći da odgovori na američki nuklearni protiv udar su "kratkovide, glupe i opasne".

"Iz nekog razloga, neki američki političari koji su zarobljeni u sopstvenoj propagandi, ostaju sigurni da će u slučaju direktnog sukoba sa Rusijom SAD moći da pokrenu preventivni raketni udar, nakon čega Rusija više neće moći da odgovor", rekao je Patrušev.

Naveo je da je Zapad napravio ozbiljnu grešku u očekivanju ruskog ekonomskog kolapsa i rasta protestnog raspoloženja uslijed sankcija.

"Očigledno je da Zapad želi da Rusiju ekonomski iscrpi. Mnoge zapadne kompanije napustile su rusko tržište pod pritiskom Vašingtona. Međutim, napravile su ozbiljnu grešku u očekivanju kolapsa naše privrede i rasta protestnog raspoloženja", ocijenio je Patrušev.

Dodao je da SAD pokušavaju da očuvaju svoju nadmoć u svijetu, i ocijenio da iz tog razloga pokušavaju da potisnu Rusiju i suprotstavaljaju Kini.

"Od 1945. godine izvor svake eskalacije tenzija na globalnom nivou bila je neobuzdana želja američkih vlasti da zadrže svoju dominantnu ulogu u svijetu. Kako smatraju, dve velike sile, Rusija i Kina, sada spriječavaju da to ne urade", ocijenio je Patrušev u intervjuu za Rusku Gazetu.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana