Њујорк комјунити банка купиће главни дио Сигначер банке за 2,7 милијарду долара

Танјуг
Foto: Агенције

ЊУЈОРК- Њујорк комјунити банка (New York Community Bank) купиће главни дио Сигначер банке у вриједности од 2,7 милијарду долара, након што први договори нису успјели.

Федерална агенција за осигурање депозита (ФДИЦ) објавила је да Њујорк комјунити банка пристала да купи дио имовине Сигначер банке у вриједности од 38,4 милијарде долара, што је трећина од њене укупне имовине, чија вриједност се процјењује на 110 милијарди долара.

Преосталих 60 милијарди долара активе Сигначер банке остаће под контролом америчких регулатора док се коначно не продају, објавили су из ФДИЦ, преноси Ројтерс.

Банка, чије сједиште је на Менхетну, пропала је за само 48 сати након што је банка Сицилијумска долина објавила банкрот и изазвала пометњу на берзи.

Након што је калифорнијска банка пропала повјериоци су се забринили за статус Сигначер банке због њеног проширења и на тржиште криптовалута.

Банке процјењу да ће пропаст Сигначур банке коштати фонд за осигурање депозита око 2,5 милијарди долара.

Гувернерка Њујорка Кети Хочул је покушала да увјери грађане да је банкарски систем државе сигуран након пропасти Сигначер банке прошле недјеље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана